Nutricia Early Life Nutrition

Nutricia Cuijk B.V. is een van de fabrieken van de Early Life Nutrition divisie van Danone. De fabriek produceert hoogwaardig melkpoeder voor baby’s en peuters. De producten worden vanuit Cuijk wereldwijd gedistribueerd. 

Onlangs heeft Danone €240 miljoen geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe fabriek die de huidige fabriek zal vervangen. De nieuwbouw bestaat onder andere uit de realisatie van een droogtoren van 45 meter hoogte en een mengtoren van 26 meter. Daarnaast wordt er een laboratorium van 800 m2 gebouwd.

De nieuwe fabriek gaat voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby’s en jonge kinderen produceren. Hier zullen de nieuwste technologieën en de doelstellingen van Danone op gebied van duurzaamheid, zowel in energie-efficiëntie als in CO2 uitstoot, verenigd worden.

Trainee Ronald heeft meegewerkt aan een project bij Danone Nutricia. Hier werkte hij mee met het constructie management team, en was verantwoordelijk voor een deel van het nieuwe gebouw. Lees hier meer over zijn ervaring!