Hoe gaat het met… Mike?

Dit keer in de Career Catch-up: Mike! Via het traineeship is hij werkzaam bij Doesburg Components. Doesburg Components is een leverancier van hoogwaardige gietijzeren componenten aan klanten in de truck, motoren en landbouw sector.

Waar houd jij je mee bezig bij Doesburg Components?

“Het verbeteren van bedrijfsprocessen door middel van technisch bedrijfskundige analyses en slim gebruik van informatietechnologie. Ik begon mijn opdracht met het maken van een analyse van alle informatie die werd besproken in de ochtendvergadering en een analyse van de geautomatiseerde processen. De vraag was hoe we de fabriek slim konden managen en geautomatiseerd konden rapporteren op KPI’s. Uit de behoeften is een webapplicatie ontstaan met diverse tools die met elkaar samen werken. Naast dit project ben ik ook veel bezig met allerlei andere projecten voor bijvoorbeeld onze Gieterij in Doesburg.”

Met welke andere projecten ben je nog meer bezig?

“Onze machines draaien veelal 24 uur per dag, waardoor het moeilijk is de productie goed bij te houden. Het is interessant om te kijken naar ondersteuning die software zou kunnen bieden. Zo ben ik systemen gaan bouwen in een webapplicatie en de communicatie gaan automatiseren. Het komt erop neer dat we software hebben gemaakt waarmee we de communicatie tussen management, productie en werkvloer gemakkelijker maken. Dit hebben we samen met de medewerkers verder ontwikkeld. Het sturen van de uitvoering doen we bijvoorbeeld met een module waarmee we werkopdrachten plannen. In deze applicatie kunnen de teamleiders op afstand een planning maken door in te loggen op de webapplicatie. Daarnaast krijgen we dankzij dit systeem een hoop informatie binnen die je achteraf inzichtelijk kan maken door deze data te analyseren. Bijvoorbeeld de werkelijke uitvoering en resultaten hiervan ten opzichte van de doelstellingen. Verder hebben we modules die helpen als er bijvoorbeeld problemen zijn opgetreden. Deze kun je eenvoudig bekijken en zien wat er aan de hand was.”

Interessant! Zie je ook al resultaat van jouw projecten?

“Ik zie al veel resultaat verspreid door de organisatie op verschillende vlakken. In de organisatie ontstaan steeds meer initiatieven van proceseigenaren. Deze komen met ideeën voor uitbreiding met nieuwe modules. Om mij te ondersteunen heb ik inmiddels iemand in dienst mogen nemen die fulltime kan meewerken in de ontwikkeling van de applicaties en tools. Hierdoor blijft er ruimte voor coördinatie van en deelname aan andere projecten. Het leuke aan de kleinere projecten en deelprojecten is dat je snel resultaat ziet. Je leert veel van de grote complexe projecten maar ook juist van de gestructureerde kleine projecten. Daarbij ben ik eigenlijk continu bezig met het analyseren, creëren, implementeren en optimaliseren.”

En wat vind je van de workshops?

“Ik vind het erg leuk om mezelf verder te ontwikkelen en ik kijk graag naar wat ik beter zou kunnen doen. Mijn coach kijkt kritisch mee met mijn ontwikkelingen waardoor we telkens samen verdere ontwikkelpunten vinden. Ook is het fijn dat je af en toe uit de context wordt getrokken door deel te nemen aan de workshops. Deze workshops sluiten goed aan op bepaalde punten waar je tegenaan loopt in het begin van je carrière. Daarom zijn de intervisiebijeenkomsten ook zo nuttig. Tijdens deze bijeenkomsten help je elkaar en krijg je nieuwe inzichten. Vaak komen je groepsgenoten met alternatieven waarop je bepaalde dingen aan kunt pakken.”

Heb je veel contact met je groepsgenoten?

“Het is leuk om iedereen weer te zien tijdens de workshops. Omdat we allemaal gemotiveerd en ambitieus zijn kunnen we leuke discussies voeren. Iedereen heeft eigen inzichten en kan daardoor een leuke bijdrage leveren als het gaat om adviezen. We zijn allemaal technici maar hebben toch een verschillende achtergrond, dat maakt het contact waardevol!”

 

Wil jij, net als Mike, een volwaardige baan en salaris en ondertussen blijven leren? Hier vind je meer informatie over ons traineeship!