Hoe gaat het met… Rogier?

Het is weer tijd voor een Career Catch-up! Dit keer spreken we Rogier. Het is ondertussen alweer een poos geleden dat wij Rogier aan jullie voorstelden. Na zijn opdracht bij Synprodo is hij laatst begonnen aan zijn nieuwe opdracht bij Alfa Laval.

Wat houdt jouw nieuwe opdracht bij Alfa Laval in?

“Alfa Laval is in korte tijd erg gegroeid waardoor het vastleggen van werkprocessen stil is komen te liggen. Omdat er een grote hoeveelheid aan nieuwe mensen is, is het juist belangrijk dat de werkprocessen goed worden vastgelegd. Daarom ben ik bezig met het in kaart brengen en verbeteren van werkinstructies. Ik ben begonnen bij de Software afdeling, dit rond ik over een paar weken af. Daarna ga ik beginnen aan de afdeling Projectmanagement, dat is een grotere opdracht waar ik veel zin in heb!”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

“Elke dag is weer anders. Afgelopen week ben ik bijvoorbeeld bezig geweest met een hele vernieuwing van het werkproces omdat er sinds kort met een nieuw programma wordt gewerkt. Om dit vast te leggen waren er een aantal meetings gepland om het gezamenlijk te hebben over de werkinstructies. Naast deze meetings kan ik gemakkelijk vragen stellen omdat ik op dezelfde afdeling werk. Dat is erg fijn, omdat ik zelf minder weet van software. Op deze manier kunnen de software engineers me vaak helpen. Over een paar weken begin ik bij de afdeling Projectmanagement, dan zullen mijn dagen er ook weer anders uit zien.”

Wat is de grootste uitdaging van jouw werk?

“Op de Software afdeling is het een hele uitdaging om te begrijpen wat de Software Engineers bedoelen en willen. Straks bij de afdeling Projectmanagement wordt het de complexiteit van het gehele project! Dat wordt grootschaliger, met veel verschillende mensen in verschillende talen. Projectmanagement is namelijk heel breed, en betrokken van het begin van een project tot het eind.”

Wat is het leukste wat je tot nu toe in het traineeship hebt meegemaakt?

“Ik vind vooral het samenzijn met de groep leuk. We delen onze ervaringen en waar we tegenaan lopen. We zijn ten slotte allemaal startend op de arbeidsmarkt waardoor we veel te bespreken hebben. Omdat we allemaal technici zijn maar toch een verschillende technische achtergrond hebben leren we veel van elkaar. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een intervisiebijeenkomst, maar ook bij de overige workshops. We praten altijd even bij!”

En wat is voor jou een grote uitdaging van het traineeship?

“Het behalen van mijn doelstellingen. De doelstellingen bestaan voor een deel uit punten waar je iets meer moeite mee hebt, zodat je daaraan kan werken. Ik ben hard op weg maar ik wil het komende half jaar nog goed gebruik maken van de mogelijkheden van het traineeship en de coach!”

Bedankt voor de update, Rogier! Veel succes met je opdracht bij Alfa Laval!

Wil jij net als Rogier blijven leren en ondertussen een volwaardige baan en salaris? Check hier meer informatie over het Traineeship Technisch Talent!