De week van Ian

We geven je dit keer een kijkje in de week van Ian! Ian werkt bij Walraven Groep via het Traineeship Technisch Talent. Walraven is een topspeler in de wereldwijde installatiemarkt. Ian is hier druk bezig met zijn project!

 

Maandag

“In de ochtend begonnen we met een werkoverleg. In dit overleg bespreken we met een aantal collega’s aan de hand van KPI’s de planning, productie en kwaliteit. Door dit iedere ochtend te doen kan er snel worden gereageerd en eventueel worden ingegrepen bij mogelijke problemen.”

 

Dinsdag

“Vandaag ben ik veel bezig geweest met het verzamelen en analyseren van gegevens rond ombouwtijden van de productielijn. Als we dit goed in kaart hebben kunnen we duidelijke doelen stellen en verbeteringen doorvoeren. Ook de terugkoppeling naar de operators wordt op deze manier overzichtelijker.”

 

Woensdag

“Hier ben ik bezig met het visualiseren van het SMED project. SMED is een methode voor omsteltijdreductie. We proberen zoveel mogelijk handelingen zo aan te passen dat deze gedaan kunnen worden terwijl de machine draait. De handelingen die enkel tijdens een stilstaande machine kunnen worden uitgevoerd proberen we zo slim en kort mogelijk te maken. Nu stellen wij om in gemiddeld 170 minuten, het doel is uiteindelijk 90 minuten.”

 

Donderdag

“Afgelopen periode hebben we veel verbeteringen doorgevoerd! Hierdoor ben ik vooral veel bezig met training, begeleiding en ondersteuning op de werkvloer.”

 

Wil jij, net als Ian, blijven leren en ondertussen een volwaardige baan en salaris? Hier vind je meer informatie over het traineeship!