Hoe gaat het met… Ronald?

Deze week in Career Catch-up: Ronald! Een tijdje geleden stelden we hem aan jullie voor. Na het maken van een onvergetelijke reis is hij begonnen aan het Traineeship Technisch Talent.

Hoi Ronald! Wat doe je nu?
“Ik werk nu bij Danone Nutricia. Daar werk ik mee met het constructie management team. Het team bestaat uit allerlei mensen die zijn ingehuurd door Danone. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een deel van het gebouw, zelf ben ik verantwoordelijk voor de sparingen. Dit zijn alle gaten die moeten worden gemaakt om de leidingen te structureren. Daar zit namelijk een heel proces achter.”

Wat vind je van het werken bij Danone Nutricia?
“Ik vind het een interessant bedrijf! Omdat ik Industrial Engineering & Management heb gestudeerd en dus geen bouwkundige achtergrond heb is het een hele nieuwe wereld voor mij. Maar dat is juist ook waarom ik hier onwijs veel kan leren! Omdat ik de vakinhoudelijke kennis niet heb is het voor mij een grote uitdaging om de gang van zaken hier eigen te maken.“

Wat is je favoriete onderdeel van het traineeship?
“Dat vind ik lastig om te zeggen omdat ik pas net ben begonnen. Tot nu toe vond ik het rollenspel bij de workshop ‘Effectief Communiceren’ het leukst.”

Zou je het traineeship aan anderen aanraden?
“Ja, zéker als je nog op zoek bent en niet helemaal precies weet wat je wilt. Dan is dit zeker een aanrader! Als ik zelf had gesolliciteerd was de kans klein geweest dat ik hier bij Danone aangenomen zou zijn. Het leuke aan het traineeship is dat je bij bedrijven terecht kunt komen waar je in eerste instantie niet aan zou denken. Ook is het fijn dat je naast het werken gecoacht wordt. Vooral aan het begin van je carrière is dit handig!”

Hoe zou je het traineeship omschrijven?
“Ontdekkend werken. Je gaat echt al aan het werk, maar je hebt tegelijkertijd alle ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt en wat je kunt. Je wordt ook begeleid in wat je sterke en zwakke punten zijn. Er zijn dus veel mogelijkheden die je tijdens het traineeship worden aangeboden.”

Bedankt voor de update, Ronald! Veel succes bij Danone Nutricia.

Wil jij net als Ronald blijven leren en ondertussen een volwaardige baan en salaris? Check hier meer informatie over het Traineeship Technisch Talent!