traineeship

Hoe gaat het met… Ian?

Deze week in Career catch-up: Ian! Hij is aan de slag bij de Walraven Groep via het Traineeship Technisch Talent. Walraven is een topspeler in de wereldwijde installatiemarkt. Ze hebben eigen productie- en verkoopkantoren in diverse landen en garanderen al 75 jaar lang de hoogste kwaliteit.

Hi Ian! Hoe is het?
Heel goed! Ik ben begonnen bij Walraven, momenteel ben ik bezig met een leuk project om de effectiviteit van de machinestraat te verbeteren. We zijn nog in de beginfase, dus we zijn vooral bezig met meten. Daarnaast werken we ook aan een value stream, dat is het in kaart brengen van de productstroom van de leverancier tot klant. Hiermee willen we wachttijd verminderen zodat het product sneller geleverd kan worden.

Wat vind je van werken bij Walraven?
Erg fijn, de projecten zijn leuk en uitdagend. Het is een groot familiebedrijf en er hangt een prettige sfeer. Dat merk je aan de open communicatie en hoe ze met hun medewerkers omgaan. Je kan hier jezelf zijn en zeggen wat je denkt.

Wat zie je als de grootste uitdaging in je werk?
Ik ben natuurlijk veel bezig met veranderingen, dan kan het lastig zijn om iedereen aangehaakt houden. Verbeteringen zijn namelijk vaak niet gelijk zichtbaar, ondanks dat je er druk mee bezig bent.  Voor mij persoonlijk is het wel eens lastig om niet te snel op een probleem springen, ik kan nog wel eens erg enthousiast zijn. Soms moet je eerst analyseren en het probleem van verschillende kanten bekijken. Daar helpt mijn leidinggevende ook bij. Iedere week hebben we even een moment samen om de projecten te bespreken, dan kan je ook niet te hard van stapel lopen.

Wat is je favoriete onderdeel van het traineeship?
We zijn natuurlijk nog niet heel lang geleden begonnen, maar ik kijk erg uit naar de bedrijfsbezoeken! De trainingen zijn tot nu toe ook erg leerzaam. Het is fijn dat je voorbeelden kan voorleggen aan andere trainees en daar samen over kunt sparren.

Wat je favoriete training tot nu toe?

Persoonlijke effectiviteit was een zinvolle workshop voor mij. Dit is natuurlijk mijn eerste opdracht, ik kom nog uit de studie- en vakantiemodus. Daardoor heb ik soms nog veel afleiding in mijn hoofd en merk ik dat ik nog in het ritme moet komen. In de training leerden we waardoor je tijd verspilt gedurende de dag, en hoe je dit kan verminderen. Als ik merk dat ik afgeleid raak maak ik een dag planning. Daar houd ik me dan ook echt aan en dat werkt best goed voor mij.

Zou jij het traineeship aan anderen aanraden?
Zeker, een traineeship raad ik sowieso aan. Leren en werken staan al voor je gepland, zo hoef je minder zelf uit te zoeken. Onsite raad ik aan vanwege de open communicatie en persoonlijk benadering. Ik krijg een goed salaris én ruimte voor opleidingen en workshops met andere trainees!


Bedankt voor de career catch-up, Ian! Veel succes bij Walraven en tot de volgende workshop!

Wil je up to date blijven van de laatste nieuws op carrièregebied? Volg ons dan op LinkedIn!

Powered by Onsite Academy.