Hoe gaat het met… Uğur

Deze week in Career catch-up: Uğur! Hij is  aan de slag bij de BTE Groep via het Traineeship Technisch Talent. De BTE Groep bestaat uit acht betonbedrijven en één betontechnologisch centrum, elk met zijn eigen specialisme(n). Dankzij die diversiteit is BTE in 95% van alle bouwsectoren in West-Europa actief.
Hoe gaat het op werk?
“Ook heel goed! Ik ben werkzaam bij de afdeling Process Innovations binnen de BTE Groep. Simpel gezegd houden wij ons bezig met verschillende vernieuwings- en verbeterprojecten binnen de groep. Momenteel zijn we bezig met een groot project waarbij we een productielijn vernieuwen. Zelf begeleid en help ik onder andere in dit project met het uitvoeren van testen en proeven (R&D).”

Klinkt goed! En wat vind je het leukste aan je job?
“Dat het zo gevarieerd is. Projectmanagement tot aan procesverbeteringen, maar ook een stukje kwaliteitsmanagement. Kortom, heel breed! Er is hier altijd wat te doen en uitdagingen genoeg, dat vind ik prettig. Ik ben wel iemand die van veel afwisseling houdt.

Wat zie je als de grootste uitdaging in je werk?
“Dat we aan een heel groot project werken met een relatief klein team. Soms is het lastig om het overzicht te houden. Dat is misschien de keerzijde van veel variatie, het is ook een uitdaging. Dat los ik op door wekelijks een dag ‘meeting vrij’ te plannen, zodat ik rustig kan doorwerken.”

Wat is je favoriete onderdeel van het traineeship?
“De intervisiebijeenkomsten zijn altijd interessant. Je ziet dat er vaak issues zijn op het gebied van communicatie. Ik heb zelf nog niet veel casussen naar voren kunnen brengen, maar wel al veel van anderen kunnen leren!”

Zou jij het traineeship aan anderen aanraden?
“Dat verschilt per persoon. Sommige oude studiegenoten van mij wilden bijvoorbeeld zo snel mogelijk afstuderen en beginnen met werken. Maar als je je wilt blijven ontwikkelen en leren, is het zeker een aanrader. Dat is denk ik ook de kracht van het traineeship, de combinatie van werken en continu jezelf blijven ontwikkelen.”

Bedankt voor de update, Uğur! 

Wil jij ook net als Uğur blijven leren maar ondertussen een volwaardige baan en salaris? Check hier meer informatie over het Traineeship Technisch Talent!